Champagne en wijn

Taittinger

Taittinger is nog één van de weinige familiebedrijven in de Champagne. Het wordt geleid door de heer Claude Taittinger. Taittinger bezit 240 hectare eigen wijngaarden op de beste lokaties in de Champagne die de druiven leveren voor ongeveer 1/3 deel van de jaarlijkse behoefte aan wijn. De resterende benodigde hoeveelheid aan druiven wordt - ná strenge selectie - ‘op de markt’ gekocht. Alleen de zogenaamde A-kwaliteit komt hiervoor in aanmerking; men betaalt een hogere prijs dan de doorsnee marktprijs voor deze druiven.

In eigen kelders worden de druiven geperst en vindt de vinificatie plaats. Een team van experts onder leiding van Claude Taittinger selecteert tenslotte de wijnen, die in aanmerking komen om toegelaten te worden tot de kwalitatief hoge standaard-cuvées van Champagne Taittinger.

Van Brut Réserve via Les Folies de la Marquetterie tot Comtes de Champagne

Taittinger Giftpack

De meest verkochte champagne van Taittinger is de Brut Réserve, die gekenmerkt wordt door een subtiele, lichte smaak. Die smaak is te danken aan het uitzonderlijk hoge percentage wijn, afkomstig van de Chardonnay-druif, die in de cuvée verwerkt is. Behalve de Brut Réserve, Demi-Sec en Brut met jaartal, voert het huis Taittinger ook een voortreffelijke Brut Rosé én een Cuvée Prestige Blanc de Blancs en Cuvée Prestige Rosé onder de naam ‘Comtes de Champagne’. Sinds Taittinger in 2007 eigenaar is geworden van het Chateau de la Marquetterie met zijn uitzonderlijke wijngaarden, wordt de champagne Les Folies de la Marquetterie op de meest pure wijze gemaakt.

Taittinger Brut Reserve

De Champagne Taittinger Brut Réserve mag er zich in verheugen de laatste jaren steeds als één van de beste uit vergelijkende proeverijen naar voren te zijn gekomen. De specifieke beschrijvingen van alle champagnes van Taittinger sturen wij u graag toe of u kunt ze vinden op www.orbwijn.nl/wijnwijzer

Magazijn:
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MK Halfweg

Kantoor:
Reek 11
2121 GT Bennebroek

Bezoek op afspraak

T 020 - 407 77 14
T 023 - 584 18 92
M
06 - 514 119 89
F 020 - 407 77 19
info@champelle.nl